Válečný měsíc duben 2016

01.05.2016 13:33

   Pro vysloužilé válečné veterány, kteří již nebrázdí prvoválečné nebe nad Verdunem a přesto by rádi zůstali v kontaktu s aktuálním komunitním děním nad frontovou linií v Rise of Flight, jsou zde poznámky Válečného zpravodaje:

Bloody April 2016

  On-line kampaň Bloody April stále pokračuje, přes technické problémy a opakované restarty misí. Šestý ročník této měsíční speciálky provází nižší účast, pravděpodobně z části zaviněná nemalými technickými problémy na začátku kampaně, z části daná obecně nižším zájmem o prvoválečnou tématiku v komunitě virtuálních letců.
Aktuální skóre virtuálních letek v této kampani si můžete prohlédnout zde: https://stats.jasta5.org/

Turnaj New Wings Wargrounds

   Server New Wings Wargrounds si na nezájem komunity rozhodně stěžovat nemůže, zde je naopak dobře patrný veliký příliv nové čerstvé krve. Každý den je zde možno zahlédnout dotazy nových mladých pilotů, jak zde vlastně nastartovat motor dvojplošníku :-)
Od minulého měsíce, kdy nová letka Španělští Inkvizitoři sesadila z prvního místa českou letku =Free Cooperation Unit=, se očekávala tvrdá střetnutí o to, kdo nakonec stane na nejvyšším stupínku vítězů turnaje Wargrounds za měsíc Duben. Obě virtuální letky nasadily velice vysoké tempo, v poslední třetině turnaje ovšem začali Španělští inkvizitoři stále více ztrácet dech a první místo nakonec s nemalým náskokem získala letka =Free Cooperation Unit=. Do první pětice nejúspěšnějších letek se dostala ještě jedna česká letka, Long Muffetees, která se umístila na pátém místě.
   Zmínil bych rád ještě jednu zajímavost, v posledních turnajích je patrný rapidní nárůst činnosti bombardérů. V první pětici nejpoužívanějších letadel za měsíc duben se dokonce umístil na 2. místě DFW C.V, na 3. místě Bristol F2B (F.III) a na 4. místě Handley Page 0-400. V minulých letech bylo možno ve vzduchu potkat bombardér pouze zřídka, teď není nijak vzácné potkat operující skupinky třech a více bombardérů s vlastním stíhacím doprovodem. Zde jsou výsledky turnaje za měsíc duben:
 

Dubnový turnaj č.45
(New Wings - WarGrounds)

Detailní statistiky turnaje si můžete prohlédnout zde: https://stats.newwingstraining.org/tour/45/

 

Váš Válečný zpravodaj