Proměna webu VIRTUALNI PILOT

18.12.2020 06:01

   Web Virtuální pilot je tu s nám již 7 let. Jeho původní záměr, přinášet základní informace o leteckých simulátorech a o naší letecké komunitě potenciálním novým hráčům leteckých simulátorů byl splněn, dnes už je tu ale podobných českých webů více, navíc mnohem lepších.

   Nastal proto čas posunout se trochu dál a najít další zajímavou výzvu. Virtuální piloty můžeme najít nejen v leteckých simulátorech, ale i v dalším rychle rozvíjejícím se koníčku, v FPV létání, kde se díváte na svět pod sebou z kokpitu leteckých RC modelů pilotovaných přes speciální druh VR brýlí, tzv. FPV brýle. VR létání v leteckém simulátoru a FPV létání v reálném světě v kokpitu RC leteckého modelu jsou sice dvě naprosto různé činnosti, přesto mají něco společného. Zprostředkovávají nám příjemné pocity spojené s létáním, aniž byste museli vlastnit pilotní průkaz a opravdové letadlo. Oba tyto krásné letecké koníčky se navíc mohou vzájemně doplňovat. Pilotům leteckých simulátorů může FPV létání přinést další rozměr prožitku z létání, například možnost létání nad reálnou krajinou svého bydliště, kterou tak důvěrně znají ze země, nebo poznat vzrušení z FPV leteckých závodů. FPV pilotům zase mohou letecké simulátory zprostředkovat realistické chování jejich oblíbených typů RC letounů, nebo si vyzkoušet adrenalin vzdušných soubojů. 

   Proto si tento web nově klade za cíl popularizovat FPV létání VR pilotům leteckých simulátorů a zároveň také popularizovat VR létání v simulátorech i FPV pilotům dívajících se na svět pod sebou z kokpitů svých RC letadel. Oba koníčky nám totiž umožňují stát se alespoň na chvíli virtuálními piloty...

   Web Virtuální pilot je tu s nám již 7 let. Jeho původní záměr, přinášet základní informace o leteckých simulátorech a o naší letecké komunitě potenciálním novým hráčům leteckých simulátorů byl splněn, dnes už je tu ale podobných českých webů více, navíc mnohem lepších.
 
   Nastal proto čas posunout se trochu dál a najít další zajímavou výzvu. Virtuální piloty můžeme najít nejen v leteckých simulátorech, ale i v dalším rychle rozvíjejícím se koníčku, v FPV létání, kde se díváte na svět pod sebou z kokpitu leteckých RC modelů pilotovaných přes speciální druh VR brýlí, tzv. FPV brýle. VR létání v leteckém simulátoru a FPV létání v reálném světě v kokpitu RC leteckého modelu jsou sice dvě naprosto různé činnosti, přesto mají něco společného. 
 
Zprostředkovávají nám příjemné pocity spojené s létáním, aniž byste museli vlastnit pilotní průkaz a opravdové letadlo. Oba tyto krásné letecké koníčky se navíc mohou vzájemně doplňovat. Pilotům leteckých simulátorů může FPV létání přinést další rozměr prožitku z létání, například možnost létání nad reálnou krajinou svého bydliště, kterou tak důvěrně znají ze země, nebo poznat vzrušení z FPV leteckých závodů. FPV pilotům zase mohou letecké simulátory zprostředkovat realistické chování jejich oblíbených typů RC letounů, nebo si vyzkoušet adrenalin vzdušných soubojů. 
   Proto si tento web nově klade za cíl popularizovat FPV létání VR pilotům leteckých simulátorů a zároveň také popularizovat VR létání v simulátorech i FPV pilotům dívajících se na svět pod sebou z kokpitů svých RC letadel. Oba koníčky nám totiž umožňují stát se alespoň na chvíli virtuálními piloty.