Facebook koupil Oculus Rift

01.04.2014 20:00

Nasaďte brýle a přeneste se třeba na... virtuální zeď. Facebook koupil Oculus VR

Revoluční herní headset pro virtuální realitu, na kterém společnost Oculus VR pracuje, možná v budoucnu nalezne ještě širší uplatnění, než jsme si mysleli. Plány s ním má Facebook, který do koupě technologické společnosti investuje 2 miliardy dolarů.

Nejnovější zpráva kolem dění ve společnosti Oculus VR však nejednoho pozorovatele nepochybně překvapila. Vedení nejpopulárnější sociální sítě se rozhodlo, že provede jednu z největších investic za dobu historie firmy a získá tak Oculus VR pod svá bedra. Nebude to samozřejmě znamenat zánik značky Oculus, ale její pokračování a další rozvoj. Navíc by se mohl díky prostředkům Facebooku značně urychlit vývoj.

Počátky společnosti Oculus VR odstartovala rekordní Kickstarterová kampaň k headsetu Rift. Jak je vidno, úspěch na Kickstarteru byl pouze první vlaštovkou. Ne všichni jsou však z akvizice nadšení. Například Markus Persson, tvůrce Minecraftu, se na svém Twitterovém účtu zmínil, že kvůli akvizici ruší plány na přípravu verze jeho populární hry pro Oculus Rift. Vše již bylo v jednání, ale Facebook jej prý "odrazuje".

 

Převzato z https://cdr.cz/clanek/facebook-koupil-oculus-vr-virtualni-realita-pro-masy